top of page

Zaad-pillendroger, onderinblaas, laboratorium uitvoering
(DR1-010-1)

Geconditioneerd drogen? Vanaf nu naar Seed Conditioning Europe. Wij bieden u namelijk een zaaddroger met alles wat u nodig heeft voor het drogen van zaden gewonnen uit vruchten zoals, tomaat, augurk, komkommer, paprika, meloen, peper etc. maar ook het drogen van geprimede zaden, het drogen van gecoate zaden en het drogen van gepilleerde zaden.

DR1-010-1a_ws_edited_edited.jpg

Werking

De droger is ontwikkeld volgens het condensatie principe waardoor reproduceerbaarheid van de droogprocessen gegarandeerd is. Vocht wat in de lucht is opgenomen uit het zaad wordt afgecondenseerd op een koeler en afgevoerd. Hierdoor wordt een snelle en/of controleerbare droging verkregen. De droger is zeer energiezuinig aangezien de warmte die vrijkomt tijdens het droogproces optimaal wordt hergebruikt in het luchtbehandelingsproces. De installatie werkt als een warmtepomp. De droger is minimaal voorzien van 2 EC procesventilatoren om de luchtsnelheid door het product te kunnen regelen.

Bediening

De droger is voorzien van een PLC-regeling en kan worden bediend door middel van een touchscreen bedieningsterminal. Via de terminal kan men alle proces variabelen invoeren en uitlezen zoals temperatuur, vochtigheden, ventilatie snelheden en tijdsduren van de verschillende proces stappen. Ook worden eventuele alarmen weergegeven via deze terminal.

Deze alarmen kunnen optioneel worden doorgeven via potentiaal vrije contacten naar gebouwbeheersystemen. Optioneel kan deze droger ook worden voorzien van een softwarepakket (Reliance) voor externe bediening en data opslag.

bottom of page