top of page

Innoveren op basis van ervaring

Wij ontwerpen, ontwikkelen, produceren, leveren en onderhouden installaties voor het drogen, bewaren en kiemen van zaden en pillenzaden. Met een team van vakkundige medewerkers staan wij dagelijks tot uw beschikking.

Al in de beginjaren negentig stonden wij aan de wieg van de 3200.00.00, een geconditioneerde zaad en pillen droger. Met dit betrouwbare systeem zijn we al snel wereldwijd gegaan. Nederland, Frankrijk, Japan, Mexico, Chili en Peru. Het blijft een populair product in de zaadmarkt. En dit type zullen we altijd blijven door ontwikkelen.

Door onze jarenlange ervaring binnen de zaadindustrie maar ook in andere branches op gebied van klimaat- en droogtechniek kunnen wij niet anders dan ons meer naar voren profileren. Zodoende zijn wij met Seed Conditioning Enkhuizen los gekomen van Boukens Enkhuizen.

Specialistisch
Op de engineeringsafdeling van dit Wervershoofse bedrijf zijn heel veel processen en technieken geboren voor allerlei systemen. Onze jarenlange ervaring is daarin een groot voordeel.
Luisteren naar de steeds kritischer en veeleisender wensen van de klant, daar ligt onze kracht. Zonder luisteren naar de brug die nodig is, zal er geen brug worden gebouwd.

Wij zijn een specialistisch bedrijf met professionele deskundigheid. In onze branche zijn we niet meer weg te denken.
Wij bieden een breed scala aan producten. Van drogers voor zaden en pillen, kisten drogers, kiemkasten en kiemcellen, opslagcellen, kweekkasten, kweekkamers. Maar ook voor benodigde klimaatinstallaties en ventilatietechnieken zijn wij een zorgvuldig partner.

Logo.jpg

De geschiedenis van bedrijfszekere installaties

Seed Conditioning Europe is een bedrijf welke al vanaf de beginjaren negentig actief is in de droog-, kiem- en bewaarsystemen voor zaden. Eerst onder de vlag van Boukens Enkhuizen. Sinds 2012 treedt Boukens officieel naar buiten met drie divisies. Seed Conditioning Enkhuizen, Boukens Koel- en Klimaattechniek en Boukens Ice & Climate Solutions.

Bedrijven die door de grote innoverende inslag van de heren Marcel en Cees en hun even zo vakkundige medewerkers groot zijn geworden in zeer uiteenlopende sectoren.

Ten behoeve van de zadenmarkt hebben we reeds vele innovatieve oplossingen geboden. We zijn altijd met onze tijd meegegaan. Meedenken met wat de klant nodig heeft, daar ligt onze uitdaging. Opdrachtgevers zijn veeleisender geworden. Luisteren naar de wensen van de klant, daar ligt het begin van een verantwoorde oogst.

Ontwikkelen is vooruitgaan

Onze basis blijft praktische en bedrijfszekere systemen en installaties leveren. Maar op een gegeven moment moet je daar als bedrijf meer in gieten. Om daarmee apparatuur neer te zetten waardoor er in de behoefte naar een nog betere zaadkwaliteit kan worden voorzien.

De welbekende geconditioneerde zaaddroger annex pillendroger, type 3200.00.00 wordt door ons al meer dan 20 jaar geproduceerd. De ontwikkeling bijvoorbeeld in dit type droger zal altijd blijven groeien. De droogspecialist op de engineeringsafdeling is alweer bezig met nieuwe ontwikkelingen.

Heden
Voor Seed Conditioning Europe richten wij ons op bedrijven die zich bezig houden op het vlak van zaadveredeling, zaad opslag, zaad drogen, zaad kiemen, zaad kweken, zaad behandelen. Eigenlijk de totale zadenhandel, zaadindustrie of zaadbranche. Denk dan aan bloemzaden, kruiden zaden, kool zaden, groentezaden, bonen en peulvruchten en akkerbouwzaden.

Ook de categorie akkerbouw is bij ons aan het juiste adres voor apparatuur.

Lid van
sce_seedvalley.jpg
Onze klanten
sce_partners.jpg
bottom of page