top of page

Zaad-pillendroger, onderinblaas
(DR1-011-1)

DR1-011-1 is uitgevoerd met 6 stuks zelfsluitende lade die ook nog d.m.v. een verdeelkruis in vieren kan worden gedeeld. 

Iedere lade is voorzien van een RVS geperforeerde plaat. De ladedroger blaast de geconditioneerde lucht van onder naar boven door de lades. Uit uitvoerige testen is gebleken dat er tussen de onderste en de bovenste lade nagenoeg geen verschillen in droging zitten.

De DR1-011-1 is uitstekend geschikt voor het drogen van kleine partijen zaad of gepilleerde zaden, al dan niet verpakt.

Uiteraard doet deze droger niet onder voor zijn grotere broers en is bediening en werkingsprincipe identiek. Qua capaciteit is deze droger een 1/3 van zijn grotere broers. Het werkgebied van deze droger kan tussen de +20℃ met 30% RV en +40℃ met 10% RV liggen.

DR1-011-1a_web_edited.jpg

Werking
De ladedroger is ontwikkeld volgens het condensatie principe waardoor reproduceerbaarheid van de droogprocessen gegarandeerd is. Vocht wat in de lucht is opgenomen uit het zaad wordt afgecondenseerd op een koeler en afgevoerd.

Bediening

De droger is voorzien van een PLC-regeling en kan worden bediend door middel van een touchscreen bedieningsterminal. Via de terminal kan men alle proces variabelen invoeren en uitlezen zoals temperatuur, vochtigheden, ventilatie snelheden en tijdsduren van de verschillende proces stappen. Ook worden eventuele alarmen weergegeven via deze terminal.

Deze alarmen kunnen optioneel worden doorgeven via potentiaal vrije contacten naar gebouwbeheersystemen. Optioneel kan deze droger ook worden voorzien van een softwarepakket (Reliance) voor externe bediening en data opslag.

bottom of page