top of page

Kiemkast enkeldeurs, 5 lagen, TL-verlichting
(KK1-003-2)

De KK1-003-2 met een basisinhoud van 700 liter is een kiemkast in enkeldeurs uitvoering. De bediening van dit type kast is (net als zijn grote broer met een inhoud van 1400 liter) door zijn eenvoudige bediening accuraat en betrouwbaar. Met 5 lagen en TL-verlichting biedt deze kast zeer veel mogelijkheden. Uiteraard is het mogelijk nog extra opties toe te voegen aan het basismodel.

kiemkast_KK1-003-2_foto2.jpg

Werking

De lucht binnen in de KK1-003-2 wordt continue gecirculeerd, om een zo homogeen mogelijke luchtconditie te verkrijgen. De maximale temperatuur-afwijking binnen de kiemkast bedraagt circa 2 °C.
Het vrijkomende condensaatwater van de koelinstallatie wordt automatisch verdampt. Uiteraard is het koelsysteem voorzien van een grote verdamper om de relatieve vochtigheid in de kast zo hoog mogelijk te houden.

Bediening

De bediening vindt plaats door middel van een touchscreen display. Het is mogelijk om meerdere programma’s in te voeren naar uw voorkeur van kiemen en natuurlijk welke het beste werkt per zaadsoort.

Verlichting
De TL-installatie heeft een lichtopbrengst van 750-1250 Lux, verdeeld over vijf lagen. Hiermee is de KK1-003-2 een kast met vele mogelijkheden. Daarnaast is het als optie mogelijk om de lichthoeveelheid door middel van een hoogfrequente lichtdimmer te regelen.

bottom of page