top of page

Kisten zaaddroger
(KDL1-001-1)

Deze kisten zaaddroger heeft een capaciteit van vier palletkisten met een inhoud van 1000 liter of acht palletkisten van 500 liter opgesteld in twee stapels. De droogruimte is voorzien van een sectionaal deur en kan optioneel worden voorzien van een stelloopdeur. De droger is uitermate geschikt voor het terugdrogen van grote partijen zaad. Deze drogers zijn standaard beschikbaar voor 4, 9, 18 en 36 kisten en oneindig opschaalbaar naar grotere capaciteiten. Ook kunnen deze drogers uitstekend worden ingezet als gewassen droger. Deze droger heeft standaard een inzetgebied tussen de 20 graden 30% RV en 40 graden 10% RV. (Breder werkgebied is optioneel)

Low Emission

De “Low emission Line” zaaddrogers zijn ontworpen om de ecologische footprint van onze apparatuur te minimaliseren. Daarnaast beschikken deze drogers over uitgebreidere functionaliteiten en wordt er in de droogruimten gebruik gemaakt van natuurlijke koelmiddelen. De drogers zijn voorzien van een vloeistof warmtepomp met een regelbaar vermogen tussen de 10-100%. Hierdoor zal het energieverbruik 30 tot 50% lager liggen per droogsessie. Beter voor het milieu en veiliger voor het product.

Zaadpillendroger met 80gr_edited.jpg

Werking
De droger werkt volgens het condensatie principe waarbij aangezogen lucht tot onder het dauwpunt wordt terug gekoeld waardoor vocht op de koeler neerslaat. De lucht wordt vervolgens na-verwarmd tot de gewenste luchtconditie door het warmwaterblok, die wordt gevoed door energie uit het condensatieproces welk door een warmtepomp opgewaardeerd wordt. Door controle van het gewenste dauwpunt is de temperatuur op 0,1 graad wordt er een zeer nauwkeurige RV verkregen. Dit garandeert een zeer hoge reproduceerbaarheid ongeacht de batchgrootte. Mede hierdoor kunnen zaden zelfs bij een langdurig verblijf in de droogruimte niet verder indrogen dan het ingestelde dauwpunt.  De drogers kunnen optioneel ook worden aangesloten op een centraal warmtepomp-systeem waaraan meerdere typen drogers of bewaarruimten kunnen worden gekoppeld. De warmtelast die de droger in een productie of laboratorium produceert is tot een minimum beperkt.

Bediening

De droger is voorzien van een PLC-regeling en kan worden bediend door middel van een touchscreen bedieningsterminal. Via de terminal kan men alle proces variabelen invoeren en uitlezen zoals temperatuur, vochtigheden, ventilatie snelheden en tijdsduren van de verschillende proces stappen. Ook worden eventuele alarmen weergegeven via deze terminal.

Deze alarmen kunnen optioneel worden doorgeven via potentiaal vrije contacten naar gebouwbeheersystemen. Optioneel kan deze droger ook worden voorzien van een softwarepakket (Reliance) voor externe bediening en data opslag.

bottom of page