top of page

WB1-001-2, Warmtebehandeling

Geïnfecteerd groentezaad gewonnen uit vruchten zoals, tomaat, augurk, komkommer, paprika, meloen en peper etc. kunnen uitstekend behandeld worden in de WB1-001-1. Deze kast is ontworpen om zaden eenvoudig een warmtebehandeling te geven, op een veilige en accurate methode. De WB1-001-1 voldoet namelijk aan de hoogste eisen mede door de moderne toegepaste technieken.

De WB1-001-1 kan een temperatuur bereiken tot wel 80 ºC. Dankzij de nauwkeurigheid van -/+ 1 °C kunnen zaden gegarandeerd voor een bepaalde tijd met een vaste temperatuur behandeld worden.

warmtebeh_WB1-001-1_foto2.jpg

Werking
In de eerste uren van het proces ontstaat er een zeer hoge RV. Deze wordt door middel van luchtkleppen afgevoerd. Ideaal is hierbij de toepassing van de zaad drum in combinatie met een rotatie unit. Zaaddrums voorkomen vermenging van zaad en bespaart op arbeidstijd. De ventilatie snelheid van de proceslucht is in de 2 aanwezige secties onafhankelijk te regelen.

Bediening
De warmtebehandelingskast wordt gestart door de werkschakelaar in te schakelen en de starttijd en procestijd in te voeren. Het gehele proces is controleer- en beheersbaar door de toegepaste computerregeling (PLC) en touchscreen bedieningsterminal. De bediening is eenvoudig, accuraat en betrouwbaar. 

bottom of page