top of page

Drogen van zaden en pillenzaden

Seed Conditioning Europe is de specialist op het gebied van geconditioneerde zaad (en pillen) drogers en ongeconditioneerde zaad (en pillen) drogers. Grote partijen duurzaam zaad worden in onze generatie droogkasten op de meest ideale wijze terug gedroogd.

Onze apparatuur voldoet aan de hoogste eisen en bevat de modernste technieken. De bediening is eenvoudig, accuraat en betrouwbaar. Daarbij is drogen met geconditioneerde lucht energiezuinig.
 

Gedurende het droogproces van het geconditioneerd drogen wordt de luchtvochtigheid en temperatuur geregistreerd zodat u het droogproces nauwlettend in de gaten kunt houden.
Elk droogproces binnen het ongeconditioneerd drogen wordt geregeld door middel van een rekensom die wordt bepaald door de meting van de inkomende en uitgaande temperaturen. 

Droogbehoefte
Elke zaadspecialist en elk type zaad heeft zijn eigen behoeftes. Groente zaad of granen. Bloemen zaad of kruiden. Dat u uiterst gecontroleerd wilt drogen begrijpen wij. Daarom is het bij onze systemen standaard dat u als gebruiker de temperatuur en het percentage van een droogcyclus exact en variabel kunt instellen. De toegepaste computerregeling (PLC) en touchscreen bedieningsterminal maakt dat het hele droogproces controleerbaar en beheersbaar is.

U wilt dat ook bovenin de ruimte kan worden ingeblazen en onderin de ruimte kan worden aangezogen. Dan bieden wij u de droger met omkeerbare luchtinrichting.

Een droger met klopfilter zorgt ervoor dat tijdens de droogcyclus de cylindrische filters worden gereinigd met behulp van een ter plaatse aanwezig persluchtvat.

U wilt drogen met een zaadwagen of werkt u liever met een rotatie unit. Wij leveren graag de juiste apparatuur die passen bij uw omstandigheden. Belt u gerust voor vrijblijvend advies voor onze droogsystemen voor zaden of gepilleerde zaden.

Onze droogapparatuur
Bij Seed Conditioning Europe hebben we diverse typen drogers. Staat uw geschikte type er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Bewaarkasten, voor zaden en pillenzaden

Belangrijke partijen zaad groot of klein, voorraadzaad, basiszaad. Eigenlijk zijn alle soorten zaden waardevol. Daarom verdienen zij de best geconditioneerde omstandigheden in het bewaarproces. Seed Condtioning Europe stelt u gerust.

Voor alle gedroogde zaden die u wilt bewaren bieden wij u een veilige oplossing middels onze zaad bewaarkasten of zaad bewaarcellen / zaad opslagcellen. Alle systemen voorzien wij van een gecontroleerd temperatuur- en luchtvochtigheidssysteem in diverse niveaus.

Onze zaad bewaar kasten
Hieronder vind u de knoppen die u brengen naar diverse typen kasten.
Staat uw type er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Kiemen van zaden en pillenzaden

Onze apparatuur is uitermate geschikt voor alle soorten proeven bij het kiemen van zaad. U wilt kiemen op potgrond. U zoekt een systeem met een 100% RV voor kiemen op papier. Wij leveren graag op maat.
U wenst een groot aantal LUX, bepaalde dimmogelijkheden of een systeem met enkel ledverlichting. Het vrijkomen van de warmte van de verlichting is dusdanig opgelost zodat het geen invloed heeft op de temperatuur in het compartiment.Met een temperatuurbereik van 2 tot 40 graden zijn zowel voor de hoge als voor de lage temperatuur beveiligingsthermostaten ingebouwd.

Het koelsysteem is van het type directe expansie compressie. De luchtkoeler bevat een centrifugaalventilator. Ook het koelsysteem is voorzien van een beveiliging.

De gebruiksvriendelijk elektronische regelaar biedt toegang tot het instellen en aflezen van de waarden voor de dag en nachttemperatuur en de schakeltijd voor de verlichting.
Heeft u een kast met bevochtiger, dan stelt u ook hier de cycli in. Als extra optie kunt u met deze regelaar tevens de hoog/laag temperatuur alarm met tijdvertraging instellen.

bottom of page