top of page

Bewaarkasten, voor zaden en pillenzaden

Belangrijke partijen zaad groot of klein, voorraadzaad, basiszaad. Eigenlijk zijn alle soorten zaden waardevol. Daarom verdienen zij de best geconditioneerde omstandigheden in het bewaarproces. Seed Condtioning Europe stelt u gerust.

Voor alle gedroogde zaden die u wilt bewaren bieden wij u een veilige oplossing middels onze zaad bewaarkasten of zaad bewaarcellen / zaad opslagcellen. Alle systemen voorzien wij van een gecontroleerd temperatuur- en luchtvochtigheidssysteem in diverse niveaus.

Onze zaad bewaar kasten
Hieronder vind u de knoppen die u brengen naar diverse typen kasten.
Staat uw type er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Kiemen van zaden en pillenzaden

Onze apparatuur is uitermate geschikt voor alle soorten proeven bij het kiemen van zaad. U wilt kiemen op potgrond. U zoekt een systeem met een 100% RV voor kiemen op papier. Wij leveren graag op maat.
U wenst een groot aantal LUX, bepaalde dimmogelijkheden of een systeem met enkel ledverlichting. Het vrijkomen van de warmte van de verlichting is dusdanig opgelost zodat het geen invloed heeft op de temperatuur in het compartiment.Met een temperatuurbereik van 2 tot 40 graden zijn zowel voor de hoge als voor de lage temperatuur beveiligingsthermostaten ingebouwd.

Het koelsysteem is van het type directe expansie compressie. De luchtkoeler bevat een centrifugaalventilator. Ook het koelsysteem is voorzien van een beveiliging.

De gebruiksvriendelijk elektronische regelaar biedt toegang tot het instellen en aflezen van de waarden voor de dag en nachttemperatuur en de schakeltijd voor de verlichting.
Heeft u een kast met bevochtiger, dan stelt u ook hier de cycli in. Als extra optie kunt u met deze regelaar tevens de hoog/laag temperatuur alarm met tijdvertraging instellen.

bottom of page